top of page

Un start-up românesc care ne face să descoperim beneficiile Spirulinei

 

                                       de Louise Denichère-Barthe

Spinoa este prima întreprindere românească ce cultivă Spirulina și oferă vânzarea artizanală a acesteia. Cultivarea se face la o fermă situată în sudul Franței: ferma Spir'Alpilles care furnizează produsele pentru Spinoa, aici în România.

Această companie mică, a fost creată în 2018 de doi francezi: Romain Courderc și Florent Mathé și se dezvoltă foarte bine.

Laboratorul său în inima Bucureștiului centralizează activitatea în România: sunt pionieri în acest domeniu pe teritoriul României și au cucerit deja sute de consumatori, precum și restaurante din București (M60, Papila, Coftale, Rawdia, ...) cu privire la beneficiile Spirulinei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ferma originală de Spirulina este situată în Provence: o locație superbă, aproape de munți, ideală pentru producerea algelor albastre.

 

De ce România?

 

„În opinia noastră, România are peisaje naturale păstrate magnific. Ne simțim bine în legătură cu această cultură latină deschisă spre necunoscut, spiritul plin de resurse și imaginația bogată. În sfârșit, găsim aici libertatea de a acționa și a inova în plan local, care este destul de rar în alte părți din Europa. ”

 

Rețineți că:

10 grame de spirulină conțin la fel de mult:

Magneziu decât 2 sfeclă;

Vitamina B1 decât 3 felii de pâine integrală de grâu;

Carotenoizi ca 4 morcovi bruti;

Proteine ​​decât 1 ou;

Fier doar 6 anghinare și jumătate;

Proteine, aminoacizi, fier, magneziu și vitamine în număr mare.

 

Astfel, spirulina poate ajuta la rezolvarea problemelor alimentare și de mediu. Să trăiești într-o stare bună de sănătate și să găsești un echilibru între tine și natură, construind un viitor mai bun.

 

 “Lucrăm cu o fermă umanitară din Burkina Faso, care distribuie local 50% din producția sapersoanelor care sunt subnutrite sau suferă  de imuno deficienta.

Spinoa lucrează acum la un proiect de ecosistem de fermă cu spirulină românească, pentru a furniza țării un produs local. În plus, permite celor care doresc să facă un pas către autonomia alimentară, sa producă cu puține resurse, unul dintre alimentele viitorului!”

Romain

 

In concluzie, Spirulina este un exemplu concret al unei soluții care ne duce mai departe pe mai multe planuri, cel al sănătății, mediului și social (în legătură cu malnutriția și bunăstarea animalelor).

 

 

Contact și comunicare:

 

Dionisie Lupu, nr. 35, sector 2, București

 

Romain +40 799 310 072

Florent +40 730 199 182

contact@spinoa.ro

 

Facebook : https://www.facebook.com/spinoa.ro

Instagram : https://www.instagram.com/spinoa.ro/

 

VIDEO : https://www.youtube.com/watch?v=bsnDdrxRulg

92950748_160936378522000_263341736108285

SPINOA

 

Spirulina, cu numele său științific Spirulina Arthrospira Platensis, este un cianobacterium filamentos de culoare albastru verde, în formă de spirală, ce are multe beneficii pentru sănătate, ceea ce o face atat de populară. Poate fi găsit sub formă de fulgi "crunchies", pulbere,, tablete sau chiar capsule.

Clasificată în familia „super-alimentelor”, Spirulina este considerată și de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) drept cel mai bun aliment pentru umanitate din secolul XXI și cel mai complet datorită compoziției și bogăția sa nutrițională excepțională.

Se mănâncă sub diferite forme, în special sub formă de crunchy.

De 1 ani, Spinoa dezvoltă un prototip cultivator de Spirulina numit Inspir, care va permite consumatorilor să își cultive Spirulina singuri, acasă; un proiect inovator, ecologic, care promovează autosuficiența.

bottom of page