Cotton Therapy -
Magia materialelor 100% naturale
Oamenii se pot bucura de produsele concepute din materiale 100% naturale un timp îndelungat, datorită rezistenței acestora și fineții pe care acestea o oferă la atingere. În plus, reciclarea este încurajată prin folosirea resturilor de material, pentru a obține alte produse practice pentru casă.
Cotton Therapy este un atelier mic de croitorie în care sunt gândite și cusute așternuturi de pat, pijamale, seturi de masă și jucării din materiale 100% naturale, precum bumbac, mătase, vâscoză și chiar nasturi din lemn sau nucă de cocos. Aceste produse sunt concepute punând accentul pe detalii și pe durabilitate, astfel încât să poată fi folosite un timp cât mai îndelungat. Încă de când începi să descoperi povestea Cotton Therapy, înțelegi că numele acestui mic business vine de la unul dintre principalele sale scopuri, respectiv acela de a crea acea stare de bine oamenilor, atunci când poartă o pijama din bumbac, adorm pe un așternut fin la atingere sau pun pe masă o față de masă din materiale de calitate, atunci când se reunesc cu familia.
Omul din spatele acestei mici companii este Aura, o fostă corporatistă care se ocupă acum de tot ce înseamnă design, operațiuni și strategii de business. Echipa ei este formată din 7 doamne care dau formă și magie produselor Cotton Therapy, ale căror poveste este spusă pe rețelele de socializare de către Alexandra, specialistul de marketing al echipei.
Dar cum a început businessul ”Cotton Therapy” și care este povestea din spate?
Îmi doream o schimbare, iar în ultimii ani în care am lucrat în domeniul corporatist, m-am gândit la un business care să crească organic și pe care să-l pot înființa în mediul rural. Era important pentru mine să ajute și comunitatea locală de femei. Am căutat o idee de business care să mă pasioneze, iar ideea unui atelier în care sa creez lenjerii pe care eu ca și cumpărător nu le găseam pe piață, a venit oarecum natural, ne povestește Aura, fondatoarea Cotton Therapy. De asemenea, businessul are ca obiectiv și ajutarea comunității de femei din mediul rural, prin oferirea unui loc de muncă, de aici venind și unul dintre marile provocări ale companiei, respectiv aceea de a găsi la sat un spațiu comercial suficient de mare pentru a dezvolta echipa.
De ce materiale naturale și care sunt beneficiile acestora?
Aura ne răspunde simplu la această întrebare, afirmând că fibrele naturale devin mai flexibile și mai frumoase odată cu trecerea timpului, nu elimină microplastic la spălare și sunt foarte delicate cu pielea. De asemenea, ea spune că cel mai mare avantaj al materialelor naturale este că acestea sunt durabile, iar dacă sunt spălate și îngrijite corespunzător, vor arăta bine pentru mult timp și își vor păstra acea senzație plăcută la atingere. Totodată, un plus al acestor materiale este și că păstrează căldura, dar sunt în același timp și respirabile.
Dar ce se întâmplă cu resturile de material rămase? Acestea sunt aruncate?
Până acum, din atelierul nostru, nici un rest de material nu a ajuns la groapa de gunoi! Toate bucățile de material rămase, indiferent cât sunt de mici, sunt folosite în zona de reciclare creativă. Am confecționat până acum suporturi de pahare și farfurii, covorașe de baie, papuci de casă, perne de yoga și altele. De asemenea, am hotărât încă de la început să ne coasem singure etichetele, iar toate produsele noastre vin ambalate în săculeți de bumbac refolosibili, afirmă cu mândrie coordonatoarea acestei mici afaceri.