Ruumy by Simina Filat
de Oana Chițescu
De unde vin ideile geniale ? Se pare ca ele sunt « proprietatea intelectuală « , abilitate selectă si artefact divin doar ale unora dintre noi.
Cum se recunoaște o idee genială ? Este aceea care ne face sa gândim « cum este posibil sa nu fi avut eu ideea aceasta atât de simplă » ? Așa cum este atât de complicată încat ne face sa gândim « de unde provine « ? Poate este ideea unui extraterestru.
Ruumy este genul acesta de idee.
PRODUS
Va puteti imagina un perete care se transforma in rochie, o fusta, o esarfa, o poseta, pe care apoi le putem imparti cu jumatate de cartier, pe care o reasamblam in doua incaperi ? Vreau sa zic doua camere. Daca preferati, un salon si un dormitor…pentru mai multa precizie.
Rummy este o comunitate. Colegele care împart o camera de camin, colocatarele care isi imprumuta o poseta, o fusta sau un sacou.
Rummy este un portofel care devine rucsac si care, daca peste doua zile cumpar o fusta, pot sa obtin un palton. Maine il pot transforma in esarfa. Pot continua asrfel, la infinit. Putem afirma ca Simina Filat a descoperit Perpetuum Mobile. Iata de ce spunem ca proiectul Ruumy al Siminei est genial.COMUNITATE
Pentru a ne dovedi ca este geniala, Simina, nu se opreste la un proiect ci se preocupa a-l multiplica la infinit. Ea creaza un nou concept, un « model de utilizare public customizat ». Clientii devin co-designeri, intr-un gen de « parteneriat creativ ». Simina ne anunta ca « Ruumy va crea in jurul sau care se manifesta online, printr-o platforma de co-design community ».
PROIECT INOVATIV
Proiectul Ruumy, creat de Simina Filat, in calitatea sa de leader de proiect, in colaborare cu arhitectul doctor Emil Ivanescu si arhitectul Min Hong ( Noyum – Franta ) a fost apreciat la prestigiosul Salon Worth Partnerships Projects, obtinand Marele Premiu in 2019.
« Proiectul Ruumy, conceput pentru a constitui comunitati creative, functionale, inovative, si sustenabile, avand ca misiune sa sustina schimbarea, nu doar din punct de vedere cultural dar si economic, cel de-al treilea plan suportul financiar – pentru a executa in conditii exceptionale a produsului selectat », ne asigura Simina.
DESIGN SIMBOLIC
Exact ca si proiectul sau, Ruumy, Simina Filat este in acelasi timp designer, inventator, antreprenor, manager de proiect si o femeie admirabila. Fatetele sunt interschimbabile, dupa preferinta.
Simina Filat este un brand
Inspirational, « brand icon « , talent si forta, modesta si un simbol. Simbolul femeii inteligente, curajoasa, intreprinzatoare, talentata. Creatile sale au calitati perene, putand fi « declinate « in fiecare sezon.
Brand yourself !
Desigur, nu descriem acum Ruumy, ci brandul Simina Filat. Chiar ea ne precizeaza valorile de brand «
Je ne sais pas si c’était bien clair, on ne parle pas ici de Ruumy comme brand, mais de Simina Filat.
Elle-même nous précise les valeurs du brand :
« Produise de design « Intégrative System » care furnizeaza toate conceptele de valoare (nu doar cele de calitate) care apartin comunitatii noaste formate din clienti/prieteni
Ofertă de produse virale, care răspund pe termen lung, unor nevoi culturale. Ceea ce ofera – nu vinde – este o relaţie emoţională cu comunitatea: Produse de design, care nu sunt catalogate după grila utilizată actual, ca produse de lux sau mass market, sau etc... (oricât de mult sau puţin ar costa), ci ca produse emoţionale, de comuniune cu oameni din acelaşi „spaţiu” emoţional ».
Globalizare, sustenabilitate, si durabilitate
O idee simpla, transformata intr-un concept genial care traverseaza timpul si asteptarile, adaptabile, care modeleaza comunități..