OMUL ȘI NATURA=💚
Natura este o sursă de inspirație pentru om. Ea îl umple de energie creativă și uneori eliberează talente ascunse. Trăind de ceva timp în natură, unii oameni încep să picteze, alții inspirați de liniștea răsăritului, încep să cânte, în timp ce alții, admirând amurgul, ca prin magie, încep să creeze. Fiind în natură, un om poate admira pur și simplu. Respirând parfumul frunzelor verzi sau simțind atingerea plăcută a unui vânt ușor, fiecare dintre noi se simte calm. Anxietatea și îndoielile dispar treptat, starea de spirit se îmbunătățește și forța de a face ceva reapare. De aici și forța noastră de a continua proiectul #CONSUM’ACTOR, care este despre oameni conștienți și natură, despre oameni care au ca scop, în viață, protejarea mediului înconjurător și slăvirea lui.
Noi, studenții din cadrul masterului francofon «Médias, développement, société», facem parte din această categorie de oameni #solidari și #responsabili și conștientizăm rolul naturii în viața umană, care este pur și simplu enorm. De aceea, prin intermediul acestui proiect, ne dorim să promovăm o atitudine atentă față de bogăția planetei noastre, care este leagănul umanității.
Ne așteptăm ca oamenii care vor afla despre noi să gândească, să înțeleagă și să acționeze la fel ca noi: #responabil, #echilibrat și cu #respect față de natură și tot ce ne înconjoară. Dacă toți ne aducem contribuția fezabilă la acest lucru, vom putea păstra diversitatea vieții de pe planeta noastră și vom putea trăi în armonie.
Omul este parte a naturii, dar asta nu înseamnă că poate face orice din natură.
Conf. univ.dr. Silvia Branea
Echipa:
Predau la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București din 1992. Am predat „Presă și actualitate” unor studenți care ulterior au scris istorie în media din România. Primii studenții de la secția „Comunicare, Relații Publice și Publicitate” au fost și sunt actorii profesionalizării din domeniul comunicării publice. Am gândit proiectul Consum’Acteur pentru programul de master al FJSC „Media, Dezvoltare, Societate” cu scopul de a-i sprijini pe studenți să treacă mai ușor, după absolvire, de la statutul de student, la cel de angajat/expert sau antreprenor în Media și/sau Comunicare. Am reușit, împreună cu colegele mele din echipa de coordonare să îi ajutăm pe studenți să se auto-descopere, să creadă în valorile lor, în forța cuvântului și a imaginii bine mânuite.
Drd. Irina Ghineț
Expert în strategie și comunicare, cu o solidă experiență în mediul guvernamental și asociativ, Irina se implică în coordonarea de echipe și proiecte de responsabilitate civică, cercetare, dezvoltare durabilă.
Irina este doctorand al facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, cu o teză despre identitatea digitală, feminism și comunicare politică.
Este pasionată de francofonie, se consideră un "francofon proactiv", iar proiectul Consum'Actor este o ocazie pasionantă de a-i îndruma pe studenți în fiecare etapă a proiectului, într-un mod riguros și organizat. Irina s-a ocupat îndeaproape de fiecare aspect al proiectului: strategie editorială, editare de conțiunt, supravizare și implementare strategie de social media, comunicare publică, parteneriate.
Andreea Apostu
Motto-ul după care se ghidează Andreea în viață este „Oamenii sunt încă frumoși”. Ea este o visătoare care încă mai crede în bunătatea oamenilor. În căutarea de oameni frumosi, Andreea a venit la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. După ce a terminat facultatea, a început să pună bazele unei cariere în domeniul comunicării, lucrând la agenția de relații publice Premium Communication. Aici, ea se ocupă de comunicarea pentru brand-uri din domeniile IT & Tech, Retail dar și Agricultură. Este foarte pasionată de meseria ei, astfel că își dorește să urmeze Școala Doctorală, în domeniul comunicării. A ales masterul Médias, Développement et Société din dorința de a-și lărgi orizonturile și de a face ceva nou față de ce a făcut la licență, astfel încât să aibă o viziune mai amplă asupra ramurilor comunicării. În cadrul proiectului Consum’Actor este una dintre coordonatoarele din partea studenților și face parte și din departamentul de comunicare. Andreea consideră că acest proiect poate fi o rampă de lansare pentru micile afaceri, dar și pentru studenții care vor să dezvolte o carieră în această direcție.
Andreea Popa
Andreea Nicoleta Popa are 23 de ani, s-a născut în Pitești, dar s-a mutat încă din copilărie în București. Ea este traducător, o profesie pe care o face cu drag și în care dorește să se dezvolte. A terminat studiile de licență la Facultatea de Litere, specializarea Limba și literatura română - Limba și literatura franceză și a ales să urmeze masterul Médias, développement et société, din dorința de a-și îmbogăți cunoștințele din sfera comunicării și a jurnalismului. În toate aceste domenii de activitate, ușor diferite pe alocuri, au ghidat-o dorința de a descoperi și de a scrie. Ea este una dintre coordonatoarele proiectului Consum’Actor, din partea studentilor și, de asemenea, este implicată în gestionarea site-ului. Andreea crede în acest proiect deoarece îi place ideea de a scoate în față micile întreprinderi și de a le promova ideile inovatoare și durabile, în timp ce ei îi oferă șansa de a pune în practică toate informațiile teoretice acumulate în cadrul cursurilor.
Luiza Voican
Luiza este o persoană creativă, cu multă imaginație, care își dorește să descopere, să învețe lucruri noi. Este pasionată de orice are legatură cu designul și creația sub orice formă. Prin urmare, este absolventă a Facultății de Jurnalism și Știintele Comunicării, cu specializare în Publicitate.
De doi ani și jumătate lucrează în cadrul unui ONG, ce are ca sponsor principal un cunoscut brand din Franța. Din acest motiv, după terminarea licenței, Luiza a ales să studieze masterul francofon din cadrul aceleiați facultăți. În plus, ea mai lucrează și în departamentul de marketing al unei agenții de turism.
În cadrul proiectului Consum’Actor ea se va ocupa, în principal, de contul de Instagram.
Isabela Neague
Isabela este o tânără pasionată de comunicare și antreprenoriat social, cu un interes specific în ceea ce privește proiectele sociale și inițiativele civice.
În prezent, se ocupă de comunicarea în Social Media pentru un brand românesc de sucuri naturale și gestionează aria de parteneriate și comunicare într-un ONG care creează proiecte de educație pentru tineri din România și Europa.
În proiectul Consum'Actor, Isabela este responsabilă de gestionarea site-ului și a planului de conținut.
Ilinca Matei
Elena Voica
Diana Vișan
Ilinca are 23 de ani și este o fire jovială, curioasă și greu de ținut în loc. Se declară o francofonă convinsă încă din liceu și o călătoare însetată de nou, care iubește să fie înconjurată de mulți oameni. Se consideră a fi o tipă cu umor, uneori dus la extreme și este party-breaker-ul oricărei găști pe care ar avea-o. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în ideea de a deveni jurnalistă, dar a sfârșit să fie... PR - pentru că una din afinitățile zodiei sale este spontaneitatea. A ales să urmeze masterul Medias, Developpement et Societe întrucât este interesată de dezvoltarea durabilă
Elena este o tânără pasionată de comunicare și interacțiunea cu oamenii. În prezent lucrează în domeniul jurnalismului de aproape 2 ani, pe postul de producător de emisiune, dar este responsabilă și de jurnalele de dimineață. Misiunea ei, pe lângă comunicarea cu oamenii din exterior și contactarea lor pentru intervenții telefonice sau prin Skype, ea trebuie să coordoneze o întreagă echipă: redacția, moderatorii și regia. Toate aceste lucruri sunt făcute într-un stil alert și în timp real. Socializarea cu diferiți oamenii și coordonarea unei echipe, pentru Elena, sunt principalele elemente care o descriu din punct de vedere profesional. Elena își dorește ca oamenii din echipa ei să fie perseverenți și să muncească cu plăcere.
În proiectul Consum’Actor se ocupă cu gestionarea contactelor cu presa și de lista de jurnale, radio, televiziune, bloguri etc.
Diana Vișan are 23 de ani și este studentă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, master Médias, Développement et Société iar în paralel urmează și cursurile Universității Lumière Lyon 2 cu ajutorul unei diplome duble. După terminarea licenței în jurnalism, Diana a ales să studieze masterul francofon, atât din pasiunea ei pentru limbra franceză, cât și din dorința de a își depăși limitele. Ea este o persoană sociabilă, muncitoare și responsabilă. Deși nu a reușit încă să lucreze în domeniul studiilor pe care le are, ea lucrează pentru o cunoscută companie de telefonie din Canada. În cadrul proiectului Consum’Actor, ea se va ocupa de crearea scriptului pe partea video. Diana consideră acest proiect o provocare pentru ea însăși și un ajutor pentru micile întreprinderi care își doresc o schimbare pentru dezvoltare.
Diana Avram
Mariama Barry
Cristina Nica
Diana are 23 de ani și iubește limbile italiană si franceză, pe care le-a studiat la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine. Îi place să citească și să gătească paste în timp ce ascultă muzică veche în… italiană și franceză. Prin intermediul masterului Médias, Developpement, Société, își dorește aprofundarea domeniului comunicării, dar și pe cel al jurnalismului, domenii în care a început să facă primii pași.
În cadrul proiectului, ea se ocupă de relația cu presa și realizarea comunicatelor de presă. Consideră că acest proiect este un bun prilej pentru a face cunoscute diferite înterprinderi care nu sunt știute de publicul larg, așa cum ar trebui și care au la bază valori importante pentru societatea noastră, cum ar fi grija pentru mediul înconjurător.
Numele meu este Mariama Barry, sunt studentă internațională la Universitatea București și lucrez de aproximativ doi ani în calitate de consilier pentru clienți, într-o companie comercială de la periferia orașului. În această companie, rolul meu este de a gestiona baza de clienți. În ceea ce privește proiectul Consum’Actor, eu mă ocup de postările de pe pagina de Facebook a proiectului, și bineînțeles, în timp, probabil mă voi implica și în alte activități.
Cristina Nica este o tînără născută in R. Moldova, care din anul 2014 își urmează studiile în România. A terminat Facultatea de Arte, Specializarea Teatru si Artele Spectacolului și în prezent, este studentă în anul II, la master:Médias, Développement et Société. Este pasionată de teatru, cultură, scris și tot ce implică creativitate. Comunicarea și relațiile cu oameni necunoscuți, interesanți, care au ceva de spus, indiferent de domeniul lor de activitate, sunt o adevarată sursa de energie pentru ea. Inspirația și motivația o găsește de cele mai multe ori în natură, acolo unde liniștea îți sparge timpanele.
Proiectul Consum’Actor e despre comuniunea noastra cu natura, e despre oameni care au ca valori fundamentale: solidaritatea, respectul si grija față de mediul înconjurător.
Aleksandra Bjelakovic
Aleksandra are 23 de ani si este pasionată de lumea francofonă. Studiile filologice aprofundate și cunoștințele dobândite în cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine i-au oferit o amplă deschidere către relațiile franco-române. Își dorește sa contribuie la fructificarea acestora prin diverse proiecte si colaborari. Consom’Actor reprezinta pentru ea un pas important in atingerea acestui scop, ea fiind responsabilă de conceperea strategiei video. De asemenea, ea crede-n importanța dezvoltării durabile și vrea să își aducă aportul în promovarea unor principii benefice mediului înconjurător. Aceasta motivatie sta la baza alegerii masterului MDS. În prezent, ea folosește limba sârbă în cadrul unei companii multinaționale, reușind să-și satisfacă nevoia de interes pentru spațiul slavic est-european.