top of page

Povestea noastră

Blue to Cream Gradient

Hai să facem un mic exercițiu...

Închide ochii și respiră calm. Atât de calm încât odată ce deschizi ochii, să privești în jur și să vezi clar. Să privești în jur ca într-o oglindă, o fereastră, limpezimea unui lac; să-ți vezi chipul, brațele și spiritul, să înțelegi cât de tare te asemeni cu caracterul pământul care îți este casă.

#Consum’Actor este rezultatul acestui exercițiu. Noi ne-am uitat în jur și am înțeles că ne putem oglindi doar în #natură. Doar ea, lăsată liberă, nesilită, spontană... ne poate priva de rătăcire și întoarce către noi înșine. Natură pare un atelier migălos în care omul e meșter, tâmplar, pictor, artist.

Suntem o echipă creată în contextul Masterului „Médias, développement et société” și am pornit acest proiect ca să povestim despre oamenii care își găsesc inspirația în natură. Inspirația care le umple pieptul de aer, iar spiritul de #reverii[l1] . Prin dialoguri, mărturii și articole sincere, te vom aduce mai aproape de cei care au avut curajul și priceperea să respecte mediul și să construiască afaceri a căror concept e bazat pe #dezvoltare durabilă, #consum responsabil și #sustenabilitate.

 

Mesajul e simplu, l-am tradus din foșnetul frunzelor, priceperea cu care firele de iarbă coboară atunci când ne poartă pașii, murmurul apei care vine să ne potolească setea și căldura pământului care cuprinde o sămânță și crește din ea un copac.  

 

Toate faptele noastre au urmări directe, să gândim alegerile pe care le facem, ca într-o zi, repetând exercițiul de respirație despre care ți-am povestit la început, să deschizi ochii și să fii împlinit de ceea ce vezi în jurul tău.

                                                               

 

[l1]cele două sensuri ale cuvântului inspirație. 1. restiri/inspiri și 2. inspirația artistică, care stă la baza actului de creație.

silvia_edited.jpg

Conf. univ.dr. Silvia  Branea

Echipa:

Predau la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București din 1992. Am predat „Presă și actualitate” unor studenți care ulterior au scris istorie în media din România. Primii studenții de la secția „Comunicare, Relații Publice și Publicitate” au fost  și sunt actorii profesionalizării  din domeniul comunicării publice. Am gândit proiectul Consum’Acteur pentru programul de master al FJSC „Media, Dezvoltare, Societate” cu scopul de a-i sprijini pe studenți să treacă mai ușor, după absolvire, de la statutul de student, la cel de angajat/expert sau antreprenor în Media și/sau Comunicare. Am reușit, împreună cu colegele mele din echipa de coordonare să îi ajutăm pe studenți să se auto-descopere, să creadă în valorile lor, în forța cuvântului și a imaginii bine mânuite.

 

Irina ghinet.jpg

Drd. Irina Ghineț

Expert în strategie și comunicare, cu  o solidă experiență în mediul guvernamental și asociativ, Irina se implică în coordonarea de echipe și proiecte de responsabilitate civică, cercetare, dezvoltare durabilă.

 

Irina este doctorand al facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, cu o teză despre identitatea digitală, feminism și comunicare politică.

Este pasionată de francofonie, se consideră un "francofon proactiv", iar proiectul Consum'Actor este o ocazie pasionantă de a-i îndruma pe studenți în fiecare etapă a proiectului, într-un mod riguros și organizat. Irina s-a ocupat îndeaproape de fiecare aspect al proiectului: strategie editorială, editare de conțiunt, supravizare și implementare strategie de social media, comunicare publică, parteneriate.

 

diana stoica.jpg

Diana Stoica

Diana are 23 de ani şi locuieşte în Câmpulung Muscel, un mic orăşel pitoresc de munte.

Îi place să citească, să cânte la pian, să călătorească şi să asculte muzică. Plăcerile sale vinovate sunt fast-food-ul şi ciocolata (daaaa, îi place să mănânce muuuult).

I-ar plăcea să poată să lucreze în trei domenii foarte importante şi interesante pentru ea: relaţii internaţionale, limbi străine şi comunicare. Este cooronatoarea proiectului din partea studenților.

 

louise.webp
Ines Poza.webp
nico.webp

Louise Barthe

Ines Razec

Nicoleta Pandelea

După obținerea diplomei de licența multi-disciplinară: „Cultură umanistă și științifică” de la Universitatea Bordeaux Montaigne (Franța), Louise se îmbarcă într-un an pregătitor pentru școlile de arte aplicate (MANAA) cu scopul de învață să desenezi și să proiectezi proiecte digitale în domeniul comunicării vizuale. După această pregătire și după ce a petrecut un sezon participând la organizarea de evenimente culturale, a decis să continue studiile de master. Nostalgică pentru prima ei călătorie în România, pe care a făcut-o în 2015, decide să meargă la studii în București 2019 într-un master în comunicare. Apoi s-a alăturat masterului francez: „Media, dezvoltare și societate” la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București, FJSC.

 

 

Mă numesc Ines Razec, am 25 de ani, și sunt studentă în al doilea an de Master la Facultatea de Junalism și Stiințele Comunicării. Parcursul meu academic este oarecum insolit, deoarece sunt absolventă de Limbi Clasice, unde am studiat Latina și Greaca Veche. Pentru mine, cel mai important atuu al unui individ este capacitatea de a asimila cu ușurință informații din domenii diferite pentru a reuși să privească trecutul cu admirație, prezentul cu luciditate și viitorul cu speranță. În prezent, lucrez în comunicare pentru o multinațională, ceea ce îmi permite să pun în practică ceea ce studiez la facultate. În cadrul proiectului „Consum’Actor”, responsabilitatea mea principală este gestiunea site-ului.

Nicoleta are 26 de ani și este din Constanța. Domeniul ei de expertiza este comunicarea pe retelele sociale, pe care il aprofundează si in cadrul unui program de doctorat in stiintele comunicarii. Este optimista, inventiva, lucreaza foarte bine sub presiune si care are constant nevoie de provocari in viata profesioanala.

Proiectul Consum’Actor a fost unul in care s-a implicat cu interes, intrucat rolul meu in proiect (responsabila cu strategia de comunicare pe retelele sociale ale brandului, Facebook si Instagram) este unul care ii da ocazia sa isi pună in valoarea cunostintele despre new media.

laura m.jpg
andreea chirita.jpg
miruna pascu.jpg

Laura Muruzuc

Andreea Chiriță

Miruna Pascu

Cred în natură, în fragilitatea și puterea ei. În felul ei calcultat de a crește, dărui și stăpâni lucrurile. Ideea proiectului nostru este modul în care îi putem răsplăti pentru toată grija pe care ne-a poartă. Povestind despre oameni care au ales să trăiască împăcați cu ea. Am un ritm de viață lent, împăcat și plin de răbdare… m-am mutat în oraș de câțiva ani și am căutat în fiecare zi câte o frunză, un geam deschis, o adiere de vânt ca să-mi recapăt identitatea.
Știu că putem fi mai buni, despre asta e Consum’Actor pentru mine.

 

petronela S.jpg

Petronela

 Șomoiag

Numele meu este Petronela, am 25 de ani mã aflu la Facultatea de Jurnalism din pasiune. Pasiune pentru scris, pentru comunicare, pentru oameni  Sunt o fire analiticã, dar sociabilã şi iubitoare de naturã. Îmi plac dimineţile leneşe de varã, cafeaua pe înserat,mirosul florilor de salcam şi zgomotul liniştii. Cred cã toţi avem misiunea de a fi fericiţi în acestã viaţã. Pentru asta trebuie sã ne alegem nişte domenii de activitate cu adevãrat apropiate de noi şi astfel nu vom munci o secundã.

 

Andreea are 23 de ani și e mereu zâmbitoare. S-a născut în orașul Ploiești, dar a copilărit în satul Crivina, din județul Prahova. Limba franceză i-a deschis multe uși și

de aceea își dorește, pe viitor, să îi învețe și pe ceilalți limba lui Molière. Crede într-o

lume mai bună, iar misiunea pe care o are în proiectul Consum’Actor este aceea de a promova

practicile corecte pe care trebuie să le facă fiecare pentru un mediu sanatos. Călătoriile aventuroase, cărțile ce prezintă cultura altor popoare, dar și dansurile populare se numără printre pasiunile sale.

 

IMG_20200108_192459_442.jpg

Thierno Mamadou Bayo

Mamadou este student internațional la Universitatea din București. Țara de lui de origine este Guineea Conakry. Sunt fericit să fiu printre studenții care au trecut prin această universitate și păstrez doar amintiri bune despre România și în special oamenii cu care am împărtășit acești doi ani minunați împreună vorbesc aici de colegi de clasă și bineînțeles facultatea fără excepție. Îmi place foarte mult să citesc, să fac cercetări, în hobby-urile mele Ascultând muzică, călătorind. În viitorul apropiat, scopul meu este comunicarea politică sau să îi ajut pe copiii orfani.

 

Rolul meu în acest proiect este de a asigura buna gestionare a relațiilor cu presa.

Sunt studentă la masterul francofon Médias Développement et Société și sunt dublă licențiată, iar în parcurusl meu academic, cea mai mare realizare a mea a fost să am examenele de licență la Sociologie și Jurnalism în aceeași zi, atât proba scrisă cât și cea orală, și de a le trece cu succes pe ambele.

Sunt vegetariană de șapte luni datorită marii mele iubiri pentru animale. Sper că prin acest nou model de gândire, să pot contribui la dezvoltarea durabilă și îi pot inspira și pe alții pentru a lua această decizie.

Pe viitor, mi-ar plăcea să continui să lucrez în televiziune, ca reporter. Iubesc ideea acestui proiect și munca în echipă care ne-a mobilizat mereu în efectuarea tuturor sarcinilor necesare pentru buna derulare a proiectului.

 

guran.jpg

Oana  Guran

Oana Guran este jurnalistă, are 23 de ani și s-a născut în Târgu-Jiu. În anul 2015, s-a mutat la București, pentru a studia la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității din București. Oana este o persoană foarte sociabilă, care iubește călătoriile, muzica si meseria pe care o are. În primul an de facultate,  s-a angajat în presă, la o televiziune națională, iar în prezent lucrează de 4 ani în presă. Ulterior, în 2018, a început masterul francofon Médias, Développement et Societé, întrucât îi place limba franceză și și-a dorit să aprofundeze cunoștințele despre această limbă. Din acest motiv, a ajuns să facă parte din proiectul Consum’Actor, în care rolul său este de a promova antreprenorii români. Proiectul a atras-o pentru că prespune interacțiunea cu oamenii.

 

bottom of page